Park Hilaria is dé kermis in Eindhoven die jaarlijks duizenden bezoekers trekt. Daarmee was Park Hilaria van 5 t/m 14 augustus dus de perfecte plek voor een ludieke actie de we voor Stichting ontwikkeld hebben: ‘Doneer je gewonnen knuffel en maak een langdurig ziek kind blij!’

Doneer je knuffel
Kermisbezoekers werden tijdens de kermis opgeroepen om hun gewonnen knuffel te doneren aan Stichting Opkikker, om zo langdurig zieke kinderen een warm hart onder de riem te steken. In de aanloop naar de kermis zorgden we al voor exposure van de ludieke actie, door middel van advertenties en artikelen in de kermiskrant, persberichten en content voor Facebook. Voor op de kermis zelf ontwikkelden we een speciale stand voor Stichting Opkikker waar de knuffels ingeleverd konden worden. Kortom: overal werden bezoekers geconfronteerd met de actie.

Succes
Het bleek een groot succes, want Eindhoven leverde massaal knuffels in! Zo werden er maar liefst 672 gewonnen knuffels ingeleverd, kwamen mensen ook knuffels van thuis (ruim 300) doneren en waren er positieve reacties alom.

Stichting Opkikker
Een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden van Stichting Opkikker is het organiseren van Opkikkerdagen. Hiermee krijgen gezinnen met een langdurig ziek kind een dag die ze een geweldige opkikker geeft, waarbij ze even alles kunnen vergeten en met volle teugen kunnen genieten. Eén ding hebben deze dagen allemaal gemeen: het zijn dagen met een blijvende, positieve impact. Dit gebeurt jaarlijks voor zo’n 2.000 gezinnen. De gedoneerde knuffels krijgen een belangrijke rol tijdens deze Opkikkerdagen, waardoor deze actie bij gaat dragen aan honderden blije kinderen!