Een munt met een missie

Lancering munt vraagt aandacht voor PMD

Lancering munt vraagt aandacht voor PMD
Gisteren vond de onthulling plaats van de PMD-munt. Een 3D-geprinte munt die volledig bestaat uit PMD-afval en symbool staat voor de waarde van deze afvalstroom. Want nog te vaak worden plastic, metaal en drankkartons onjuist weggegooid. Bij afval waar het niet hoort of zelfs op straat.

Geen lokale maar regionale aanpak
In samenwerking met Regio Hart van Brabant brachten wij acht Brabantse gemeentes samen om een campagne voor PMD-scheiding op te starten. Een campagne die mensen bewustmaakt van het feit dat het juist scheiden van PMD-afval meer oplevert dan je denkt. Het bevat namelijk zeer waardevolle materialen en grondstoffen die gerecycled of hergebruikt kunnen worden. Daarom is het zonde als het bij het restafval of op straat terecht komt. In dat geval is PMD-afval waardeloos in plaats van waardevol.

Vanuit die kerngedachte en de krachtige hoofdboodschap ‘Maak waardeloos waardevol’, rolden we een complete online campagne uit in aanloop naar de onthulling. Tijdens de onthulling ondertekende elke gemeente het PMD-convenant. Een mooi vertrekpunt voor de volgende stap: een actieve aanpak in PMD-scheiding.

De hele campagne is te zien op maakwaardelooswaardevol.nl